VEOMA LAGANO, JEDNOSTAVNO I JEFTINO JELO, PA KO VOLI, NEKA IZVOLI :)) - Male Slatke Tajne :)

Breaking

utorak, 20. veljače 2018.

VEOMA LAGANO, JEDNOSTAVNO I JEFTINO JELO, PA KO VOLI, NEKA IZVOLI :))




Domaća pitica, koja će vas oduševiti, ne samo svojim okusom i jednostavnošću, već i tako lijepim i primamljivim mirisom, od kojih vam odmah ide voda na usta.


Veoma je brza, jednostavna, kao i jeftina za napraviti, tako da ćete trošak svesti na minimum, ali ćete zato kraljevski uživati u njoj.

Toplo vam tkaođer uz nju preporučujemo salaticu, koja će još više doprinjeti njenom nevjerovatnom okusu.


Nadamo se da ćete se za nju odlučiti te zajedno sa vašom porodicom uživati u svakom zalogajčiću.

SASTOJCI:

1 manja tikvica

1/2 l kiselog mlijeka ili jogurta (može i sirutka ili svježe mlijeko)

3 prepune supene kašike bijelog brašna

3 prepune supene kašike kukuruznog brašna


1 pakovanje praška za pecivo

2 jaja

2 supene kašike ulja

sol


PRIPREMA:

1. Ogulite i izrežite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta, ukoliko je isjeckate u sjecku, to je ok). Polijte, pokrijte krpom i ostavite sa strane.


2. U drugoj zdjeli umutite jaja, kiselo mlijeko ili jogurt i ulje. Dodajte brašno (bijelo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmješajte dok se sve dobro ne sjedini a zatim dodajte tikvicu. Smjesu dobro promješajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrijali u pećnici a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se ljepiti komadi za tepsiju kod vađenja.

3. Pecite u pećnici na 200 C oko 30-ak minuta.


Ukoliko želite da vam porumeni razljevuša, pojačajte temperaturu na 250 C 10-ak minuta pred kraj pečenja.

Izvadite iz rerne i ukoliko želite, premažute kajmakom dok je razljevuša još vrela. Može se posuti i sitno nasjeckanim svježim peršunom.


Kao što možete viditi, recept je veoma jednostavan, i pitica se može veoma brzo napraviti,  cijela porodica u njoj može uživati.

Iskreno se nadamo da ćete je već danas napraviti. :))

stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar