Stari kolačić, koji se ne smije zaboraviti, jer je tako sočan i ukusan, a da ne govorimo o otme kako se nevjerovatno brzo može napraviti. Brzo ćete ga zavoljeti, upravo zbog svoje jednostavnosti i sočnosti, a vaši ukućani će ga uvijek rado jesti, a možete ih uvijek naravno poslužiti i vašim gostima, jer će se i njima itekako dopasti.
Sastojci:
4 jaja
1 čaša (od 2 dl) šećera
220 g istopljenog maslaca
1 čaša griza
2 kašike brašna
1 kiselo vrhnje
pola praška za pecivo
Preljev:
3 čaše šećera
4 čaše vode
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja i šećer pa dodati otopljeni maslac. Dodati i brašno, griz i prašak za pecivo, a na kraju i kiselo vrhnje.
Sve dobro umutiti pa sipati u nauljeni lim za pečenje srednjih dimenzija.
Peći na 180 °C dok kolač ne bude gotov.
Skuhati sirup od vode, šećera i vanilin šećera pa njime zaliti topao kolač, a onda ga ponovo vratiti u pećnicu na 5 minuta.
Hladan kolač izrezati na kocke, staviti ga u frižider da se dobro ohladi, po želji ga posuti kokosom i poslužiti.
Vaš kolač je gotov, i nadamo se da ćete uživati u njemu baš kao što smo i mi često uživali u njegovim čarima.
Izvor: Coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar