Nema ništa ljepše od lijepog svježeg domaćeg hljeba i njegovog prijatnog mirisa koji se širi kućom na sve strane. Uz taj hljeb, rado volimo jesti apsolutno sve, pa čak i onda kada nismo gladni, jednostavno nas sam i miris i pomisao na njega omamljuje.
Ukoliko volite domaći hljeb i želite ga napraviti, slijedite recept ispod, i na kraju uživajte zajedno sa svojom porodicom u svim njegovim čarima.
Sastojci
250 gr integralnog brašna
250 gr bijelog brašna
1 prašak za pecivo (10 gr)
1 kašika meda
2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode
Način pripreme:
Zagrijte rernu na 250 stepeni. Pomiješajte sve suhe sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Kašikom, ili rukom dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine, i podijelite na 2 dijela.
Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga.
Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15-ak minuta, sve dok korica ne postane čvrsta i braon.
Prijatno!
kucasnova.com
Nema komentara:
Objavi komentar