Veoma staro jelo je upitanju, ali je također veoma ukusno, te odlično za brzi doručak, ili čak ručak. Još jedna prednostaovog jela, je ta da je gotovo za dvadesetak minuta, i veoma je zdravo. Ukoliko niste dosad jeli ovo jelo, radi se o puri, odnosno palenti, a za nju ste vjerovatno svi čuli.
Sastojci
2 dl vode
2 dl mlijeka
300-400 g sira ili kajmaka
8 kašika kukuruznog brašna
1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak ne treba)
1 kašičica soli
Priprema
Mlijeko, vodu i mast staviti da prokuha, dodati sir, posoliti i izmiješati
Kadaa ponovo prokuha smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta.
Kada se po dnu posude "uhvati" kao da je malo prigorila, gotova je.
Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mlijeko, a može i salata po želji.
haber.ba
Nema komentara:
Objavi komentar