Mislimo da ovaj kolač ne treba nešto posebno predstavljati, jer je nevjerovatan po svim pogledima. Odlično izgleda ifenomenalnog je okusa. MOžete ga spolužiti u apsolutno svim prilikama, i nećete se pokajati, sve će željeti koji komad više i naravno recept. Nadamo se da će se i vama svidjeti, te ćete ga uskoro napraviti svojim najmilijima.
SASTOJCI:
1 kora
3 bjelanca
3 kašike kristal šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
2 kore-ovo je mjera za 1 koru
3 bJelanca
3 kašike kristal šećera
5 kašika nemlJevenog maka
2 kašike brašna
KREMA
0,5 l mlijeka
1 puding od vanile
6 žumanjka
7 kašika šećera
200 gr margarina
ekstrakt od mentola
DEKORACIJA
1 šlag krem od vanile
1,5 deci mlIJeka
PRIPREMA:
1. Ispeći jednu bijelu koru i dvije kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.
2. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuhati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
3. Mak kora-fil-bijela kora-fil-mak kora, tanak sloj fila-šlag.
gricko-recepti.info
Nema komentara:
Objavi komentar