Sastojci:
Kore:
- 5kom belanaca
- 5 kasika secera
- 3 kasike brasna
- malo praska za pecivo
- oko 3dl vruceg mleka
Fil:
- 10 kom zumanaca
- 2 kom pudinga od vanile
- 1l mleka
- 1kasika brasna
- 250gr secera u prahu
- 250gr margarina
- 2 kom slaga
1.
Umutiti belanca sa secerom brasnom i malo praska za pecivo. Peci u podmazanom plehu dok ne pocne da zuti. Kad se ohladi preliti vrelim zasladjenim mlekom.Peku se dve ovake kore.
Staviti na vatru oko 800ml mleka. U ostalih 200ml staviti zumanca,brasno i puding i lepo izmesati da ne bude grudvica. Zakuvati u mleku dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi .Umutiti penasto margarin i secer u prahu i dodati ohladjenoj masi.
3.
Redjati koru, fil, koru fil i odgore ukrasiti sa dva umucena slaga.
Posluživanje:
Kad se dobro ohladi, stvarno bude kao sladoled torta!
Nema komentara:
Objavi komentar