Sastojci:
kora:
- 9 jaja
- 9 kasika secera
- 9 kasika brasna
- 4 kasike kakao
- 1 prasak za pecivo
- 6 kasika vruce vode
1 fil:
- 1l mleka
- 150g gustina
- 10 kasika secera
- 100g milka cokolade, noisette
- 250g margarina ili maslaca
- 200g milka cokolade, noisette
- 5 kasika secera
- 5 kasika mleka
- 150g margarina ili maslaca
- 8 kasika mlevenih oraha
- 2,5dl mleka
1.
Umutiti jaja i postepeno dodavati secer, kad secer pobeli, dodati brasno pomesano sa kakaom i pecivom, zatim vodu. Smesu podeliti na dva dela i svaku koru peci na 180 stepeni.Pleh je 22-39cm.
2.
Prvi fil. U litri mleka zakuvati gustin i secer, kad se zgusne dodati cokoladu, ostaviti da se ohladi. U ohladjeni fil umutiti margarin.
3.
Drugi fli. Istopiti zajedno, margarin, secer, mleko i cokoladu, skloniri sa sporeta i dodati mlevene orahe, ostaviti da se ohladi.
4.
Filovanje, staviti koru na tacnu i preliti je mlekom, malo jace od 1dl. Staviti drugi fil, pa odgore prvi, pa opet koru natopiti mlekom, staviti prvi fli i zavrsiti drugim filom. Moze odgore jos posuti mlevenim orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar