SEZONSKA MUSAKA OD PATLIDŽANA - Male Slatke Tajne :)

Breaking

nedjelja, 4. lipnja 2017.

SEZONSKA MUSAKA OD PATLIDŽANA


Ovo sezonsko isprobano, jednostavno i moderno jelo nalazi se redovito na našem stolu , veoma je zasitno , a vole ga i djeca :)

Sastojci
    4 kom. patlidžana srednje veličine
    1 glavica crvenog luka
    40 dg. mljevenog mesa-svinjetina/junetina
    2 kom. 2 jaja za pohanje

 
 po potrebi ulja ili masti za prjanje , te pohanje
    1-2 kom. rajčice
    1 kom. svježe paprike -babura
    1 žlica kečapa
    po potrebi oštrog brašna za pohanje + kruš. mrvice
    po izboru sol , papar , peršin

    Za preljev
    2 kom. jaja
    2 dl. mlijeka ili kiselog vrhnja
    10 dg. topivog sira (np. gauda)
    po izboru sjemenke lana, sezam

Priprema. 

    1.ogulite patlidžane , isijecite po dužini ili širini kako vam je ljepše i to tanke odreske 0, 5 cm., posolite i ostavite da puste tekućinu .
 
    2. na ulju ispržite sitno isjeckan crveni luk , papriku na sitno izrezanu , zatim mljeveno meso , rajčicu na kocke , pri kraju dodajte kečap i peršina , solite te paprite .
 


   3. sada osoljene patlidžane ocijedite pritiskom između dlanova , uvaljajte u oštro brašno, razmučena jaja, mrvice te ispržite do lijepe boje. Stavite na upijajući papir.
 
    4odaberite vatrostalnu posudu ili tepsiju i redajte prvo patlidžane , red smjese sa mesom , dok sve ne utrošite.( ja redam 3 reda patlidžana 2 reda mesa , gornji red moraju biti patlidžani )
    preljev
 
    5. jaja razmutite sa mlijekom ili vrhnjem te prelijte musaku.
 
    6.ozgora naribajte sir , te sjemenke po vlastitom izboru
 
    7. pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 30-ak min.


Nema komentara:

Objavi komentar