Sastojci
Biskvit
6 jaja
6 zlica secera
6 zlica ostrog brasna
1 prasak za pecivo Dolcela
3 zlice ulja
Krema
500 ml Slatkog vrhnja Dukat (šećer po ukusu)
200g jogurt
1 zelatin
500g jagoda
Posip
150g cajnih kolutica
50 g ljesnjaka
Priprema
1.Za biskvit odvojiti bjelanjke od zumanjaka. Bjelanjke istući u čvrsti snjeg.
Žumanjke istući sa šećerom da budu pjenasti, zatim dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje i na kraju sa kuhačom umješati snjeg od bjelanjaka. ispeći u pravokutnoj tepsiji ili kalupu za torte promjera 26 cm.
2.Za kremu pripremiti želatinu po uputama sa vrećice. Vrhnje za šlag istući u čvrst šlag, dodati šećera po ukusu, i onda lagano pjenjačom umješati jogurt i rastopljenu želatinu. U to dodati pripremeljene nasjeckane jagode.
3.Kremu istresti na pečeni biskvit.
4.Za posip samljeti čajne kolutiće i lješnjake u multipraktiku i posuti po kremi.
5.Dobro ohladiti i jesti.
Nema komentara:
Objavi komentar