Jang kocke u mojoj verziji - Male Slatke Tajne :)

Breaking

petak, 9. lipnja 2017.

Jang kocke u mojoj verziji


Sastojci:
  • 6 jaja
  • 25 dag Šećera ( kristal)
  • 1 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 25 dag Glatko brašno Podravka
  • 1 1 prašak za pecivo Docela
  • 3 žlice 2 žlice kakaa u prahu Dolcela
  • 6 žlica vruće vode
  • 2 Puding vanilija Dolcela
  • 6 žlica Oštro brašno Podravka
  • 1 litra mlijeka
  • 20 dag Šećera ( kristal)
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • 25 dag putera/maslaca-margarina
  • piškote, jaffa keksi ili petit keksi
  • Lino čoko drink ili 3 dcl kuhane kave pomješane s rumom
  • 4 žlice suncokretova ulja
  • čokolada za kuhanje
  • 1 kockica putera/maslaca-margarina
  • 1 žlica mlijeka



Priprema:
1.
Pjenasto umutimo jaja, šećer i vanili šećer. Dodamo vruću vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao. Lagano promiješamo.
2.
Dobivenu smjesu možemo podijeliti na pola te ispeći dvije kore ili možemo ispeći jednu deblju koru pa ju prerezati na pola. ( Savjetujem dvije tanje jer se bolje ispeku). Peći u zagrijanoj pećnici i provjeriti čačkalicom dali je dobro pečeno.
3.
Prašak za puding izmješaj s brašnom,šećerom, vanili šećerom te 1,5 dcl mlijeka.
Ostatak mlijeka zakuhati, i u njemu skuhati pripremljenu smjesu. Ostaviti da se ohladi.
4.
Kada se krema potpuno odhladi umiksati margarin i dobro izraditi.


5.
Donji biskivit namazati polovicom kreme pa na njega slagati kekse prethodno namočene u mješavini ruma i kave ili u čokoladnom napitku. Keksi mogu biti piškote ( kao na slici), ali mogu biti i petit keksi ili jaffa keksi.
Na posložene kekse staviti ostatak kreme i poklopiti drugom korom.
6.
Rastopiti čokoladu,par kapi mlijeka, kockicu margarina i žlicu ulja te preliti preko kolača.
Posluživanje:
Poslužiti dobro ohlađeno uz šalicu kave

Nema komentara:

Objavi komentar