Sastojci:
Biskvit
-4 jaja
-10 dkg šećera
-20 dkg margarina
-10 dkg čokolade za kuhanje
-4 žlice brašna
-1 prašak za pecivo
Krema
-0,5 l slatkog vrhnja
-20 dkg čokolade za kuhanje
-1 žlica šećera
Priprema:
Izrada biskvita:
Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min., ovisi od pećnice, provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Izrada kreme:
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom.
Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema.
Nema komentara:
Objavi komentar