Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 350 g mljevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 mrkva
- 2 crvene paprike (150 g)
- 1/2 l vrele vode
- 200 g pasiranih rajcica
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- vegeta,persun,paprika,biber
Priprema:
Krompir sjeci na cetvrtine,luk na sto sitnije,mrkvu na kocke (ili kolutove,kako ko voli),papriku po zelji.
U vecoj,dubljoj tavi zagrijati ulje te proprziti mljeveno meso koje cete odmah zaciniti sa vegetom,paprikom.
Dodati mesu crni luk i pustiti da se dobro uprzi,cjelo vrjeme mjesati.
Dodati sad krompir i mjesati par minuta,te dodati pasiranu rajcicu,persun,mrkvu,usuti popotrebi tekucine i pustiti da se tako pirja jedno 15 minuta pa dodati papriku,zaciniti jos po potrebi usuti ostalu tekucinu,vrhnje i pusiti na laganoj temperaturi da se kuha dok krompir ne bude kuhan.
Nema komentara:
Objavi komentar