MEKE KAO DUSA, A LAGANE KAO PERCE – PADEJSKE KIFLE! TOLIKO SU DOBRE, DA SAM MORALA PODIJELITI RECEPT S VAMA :) - Male Slatke Tajne :)

Breaking

subota, 21. listopada 2017.

MEKE KAO DUSA, A LAGANE KAO PERCE – PADEJSKE KIFLE! TOLIKO SU DOBRE, DA SAM MORALA PODIJELITI RECEPT S VAMA :)

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

Sastojci:
Za testo:
  • 1 kvasac
  • 4 dcl mleka
  • 2 dcl vode
  • 3 ravne kasicice soli
  • 1 kasika secera
  • oko 850 gr brasna



Za premaz:
  • 140 gr masti
  • 3 zumanceta
  • 1 kasika brasna
Za kraj:
  • 1 jaje
  • semenje po zelji
Priprema:
1
Aktivirati kvasac sa 2 dcl toplog mleka, secerom i kasicicom brasna. Dodati ostale sastojke i umesiti meko testo i ostaviti da udvostruci volumen. Nadoslo testo podeliti u 4 jufke. Posebno sjediniti mast, zumanca i brasno i dobro izmesati. Svaku jufku razviti na velicinu veceg tanjira i premazati premazom (sve 4 jufke).


2
Ostaviti pola sata da se odmaraju pa po dve spajati.
3
Razvlaciti na pobrasnavljenom stolnjaku kao kore za pitu, ravnomerno na sve strane.
Testo se rukama razvlaci, a ne oklagijom (jer je i gornja jufka namazana), ne mora biti jaaaako tanko, ali se stvarno super razvlaci..
4
Pomocu stolnjaka urolati testo s oba kraja da se skoro sastavi na sredini i preseci nozem po duzini.
5
Svaku rolnu iseci poprecno na jednake delove i redjati u pleh (na pek papir). Ostaviti da narastu i premazati umucenim jajetom i posuti semenjem p zelji. Ugrejati rernu na 180 stepeni i peci do rumene boje. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Od ove mere se dobiju dva veca pleha od rerne
Posluživanje:
Testo se moze filovati slatkim ili slanim nadevom, ali jaaako su ukusne i ovako prazne

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

Nema komentara:

Objavi komentar