Sastojci:
KORE:
- 100 g margarina
- 6 žlica šećera
- 4 jaja
- 100 g kokosa
- 2 žlice gustina
- 5 žlica brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 100 ml mlijeka
- 50 ml ulja
KREMA OD JOGURTA:
- 200 ml voćnog jogurta( kod mene šumsko voće)
- 2 žlice šećera u prahu
- 2 žlice gustina
- 50 ml vode
- 800 ml mlijeka
- 50 g kokosa
- 4 žlice brašna (oštrog)
- 4 žlice gustina
- 3 vanilin šećera
- 5 žlica šećera
- 150 g margarina
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g bijele čokolade
- 1 kremfix
1.
KORE: Ugrijati mlijeko, te ga maknuti sa vatre i dodati margarin narezan na listiće.
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksati sa šećerom.
Brašno, kokos, prašak za pecivo i gustin sjediti te pola količine dodati u žumanjke, dodati mlijeko sa margarinom pa izmiksati. Zatim dodati ulje i preostalu količinu suhih sastojaka. Na samom kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.
Pleh od pečnice prekriti papirom za pečenje te izliti smjestu, staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva te peći oko 20 min( dok ne porumeni). Koru, izvaditi, ohladiti te prerezati po0 širini.
KREMA OD JOGURTA: U manju posudu staviti jogurt sa šećerom u prahu te zagrijati do vrenja. Gustin izmiješati u vodi te staviti u jogurt i skuhati gustu kremu.
Još vrućom kremom premazati donju koru.
BIJELA KREMA: U 2 dcl mlijeka umiješati brašno, gustin i vanilin šećer.
Ostatak mlijeka staviti kuhati sa šećerom, kada prokuha umiješati mlijeko sa brašnom i gustinom te skuhati gustu kremu. u vruću kremu staviti kokos, promiješati te u toplu kremu izrezati margarin te dobro izmiksati.
Kremu ravnomijerno rasporediti po kremi od jogurta te prekriti drugom korom.
ŠLAG KREMA: vrhnje i kremfix istući u čvrsti šlag pa umiješati izribanu bijelu čokoladu.
Šlag kremu staviti na vrh kolača.
Posluživanje:
Uživajte!!
Nema komentara:
Objavi komentar