NAPRAVITE NAJBOLJU I NAJSOČNIJU DOMAĆU JABUKOVAČU - Male Slatke Tajne :)

Breaking

subota, 4. studenoga 2017.

NAPRAVITE NAJBOLJU I NAJSOČNIJU DOMAĆU JABUKOVAČU




Svi je volimo i naravno rado jedemo, ali ne zna je baš svako napraviti, tako da bude neodoljivo ukusna. U nastavku vam donosimo odličan recept pomoću kojeg ćete napraviti najukusniju i najsočniju domaću jabukovaču.

Vaši gosti će ostati bez teksta ukoliko se odučite napraviti je i njima poslužiti. Brzo ćete je zavoliti, čak ukoliko je prije nista ni probali. Uistinu se nećete pokajati ukoliko je napravite, a iskreno se nadamo da će to biti već danas. Prijatno vam bilo i uživajteee :))))


Sastojci:

500 gr kora za pite

1 kg jabuka

2 jaja

250 gr grožđica

pola praška za pecivo

kašikica cimeta

125 gr margarina

4 kašike griza

1/3 margarina

3 kašike ulja



Agda

4 šoljice šećera

5 šoljica vode

2 vanilin šećera

Priprema

Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.

Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.

Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.

Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.

Agda: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer. Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar