Sastojci:
Za koru:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 100 g kokosovog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 300 ml mleka
Za fil:
- 5 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 500 ml mleka
- 250 g maslaca ili margarina
- 100 g prah šećera
- 400 g jagoda
- 200 g šećera
- 2 kesice pudinga od jagoda
- 300 ml vode
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka ili vode
1
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, umešati brašno, kokos brašno i prašak za pecivo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
2
Pečenu koru izvaditi, skloniti papir, pa je vratiti u pleh. Vruću koru preliti hladnim mlekom.
3
Umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati malo mleka, gustin i brašno. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa maslacem ili margarinom umućenim sa prah šećerom.
4
Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi).
5
Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri.
6
Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi.
7
Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, pa šlag umućen sa mlekom ili vodom.
8
Prijatno!
Izvor:Recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar